Sport[oneright]

Footer Ads

Η συνταγή για πεντανόστιμα μελομακάρονα σε 6 απλά βήματα!

Εν όψει των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, πολλές νοικοκυρές (κυρίως οι νεότερες) αγχώνονται με τις γιορτινές ετοιμασίες και τα τραπέζι...


Εν όψει των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, πολλές νοικοκυρές (κυρίως οι νεότερες) αγχώνονται με τις γιορτινές ετοιμασίες και τα τραπέζια που έχουν να προετοιμάσουν. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό… Διαβάστε τη συνταγή βήμα βήμα και θα έχετε σπιτικά λαχταριστά μελομακάρονα χωρίς να λερώσετε την κουζίνα σας.
Υλικά:
1/2 κιλό ελαιόλαδο
1/2 κιλό καλαμποκέλαιο
250γρ πορτοκαλάδα
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
500γρ ζάχαρη
2 κιλά αλεύρι
Για το σιρόπι:
1 κιλό μέλι
1 φλυτζάνι του τσαγιόυ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Για το γαρνίρισμα:
500γρ καρύδια
Εκτέλεση:
1) Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε.
2) Πλάθουμε τα μελομακάρονα.
3) Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά.
4) Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
5) Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι περίπου για 5 λεπτά (μέτριο σιρόπιασμα) ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε.
6) Τα στρώνουμε στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Ένα μικρό μυστικό ακόμα:
Η ζύμη μας για να είναι έτοιμη θα πρέπει να είναι σχεδόν σφικτή. Όταν θα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονά μας, το σιρόπι μας θα πρέπει να σιγοβράζει.

Related

Κουζίνα 1386863215262816294

Facebook

Translate

Ροή θεμάτων

Tabs

item